Douwe van Dieren (1978) is geboren op Terschelling. ooit woonde hij wat jaartjes in Rotterdam maar hij kon de verlokkingen van het eiland niet weerstaan dus keerde hij terug.

Naast zijn DJ werk heeft Douwe een klusbedrijf in de groenvoorziening en runt hij samen met zijn vriendin Amanda eenkleding-en kadowinkel in West-Terschelling: Fraai eiland lifestyle.

Op jonge leeftijd spitte hij in de platencollectie van vaders en moeders. " Queen Night at the opera en Paul Simon Graceland zaten daartussen, klassiekers, die draai ik nu nog steeds" , aldus Douwe. Op zijn tiende had hij een bijbaantje in de Boerderij, de kantine van camping Appelhof die nu het Wrakkenmuseum heet. Daar stond een grote kast met platen en cd's. Ik draaide daar Dire Straits, Eric Clapton en de Stones. Maar mijn favoriete cd's waren die verzamel cd's van de Tv serie Tout of Duty daar stonden allemaal klassiekers op uit de sixties. Otis Redding, Marvin Gaye, Areha Franklin en de Doors.

Mijn eerste album wat ik zelf gekocht heb is Bad van Michael Jackson, op cassettebandje. Die kon ik helemaal meezingen, zo grijsgedraaid heb ik die. Later was Michael Jackson een beetje not done, zeker in de nineties. Maar ik vind het nog steeds top allemaal en draai het graag: Want you back en Don't stop til you get enough.

In zijn tiener jaren zat hij in Harlingen in een kostgezin. Op Terschelling is geen HAVO/VWO en veel kinderen zitten door de week in de kost omdat op en neer reizen te veel tijd neemt. Er zaten wel tien andere kinderen daar en we besmetten elkaar maar al te graag met onze voorkeuren. Veel jongens luisterden naar rock maar ik was ook erg van de dance die toen opkwam zoals Prodigy, Underworld en de chemical brothers. Ook kocht ik toen al houseplaatjes in een zaakje in Sneek. In het weekend ging ik dan samen met een vriend op Terschelling mixen en dat namen we op op cassettebandjes. Er werden in die tijd veel illigale housefeesten gegeven,vaak midden in de natuur, daar draaide ik ook wel eens. Ik ben ook altijd house blijven kopen maar ik wil me nooit beperken tot alleen dat. In de tijd in Rotterdam ging ik wel eens naar een technofeest, retesaai vond ik dat altijd.

 

UA-47445883-1